Mobilizare pentru Votul Amendamentelor pentru Drepturile Cetatenilor pe 6 mai in a doua lectura a pachetului TELECOM

From La Quadrature du Net
Revision as of 15:55, 8 December 2010 by Meriem (talk | contribs) (ajout category)
Jump to navigationJump to search

In English / En français / En Español ...

Nu mai este decat o zi pentru a face apel la parlamentarii europeeni pentru ca sa le cerem sa voteze "AMENDAMENTELE DREPTURILOR CETATENESTI" in a doua lectura a pachetului TELECOM, care include toate garantiile ce au fost retrase din "amendamentele de compromis" cat si garantiile impotriva "discriminarii in accesul la internet" (amendamentul de origine era 138/46, amendamentul 166 si altele)


Eurodeputatii vor fi prezenti la Strasbourg pe 5 si pe 6 mai.

Miercuri 6 mai la pranz, raporturile comisiilor ITRE (raportor Catherine Trautmann) si IMCO (raportor M. Harbour) vor fi supuse votului in a doua lectura a pachetului TELECOM.

In negocierile din culise cu Consiliul Uniunii europeene, cei doi raportori au acceptat sa mai suprime din garantiile esentiale pentru drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor europeeni:

  • In raportul comisiei IMCO (raportor M. Harbour) amendamentul 166 a fost inlocuit cu o versiune golita de orice valoare protectoare. Putinele garantii impotriva discrimarii in accesul la Internet, care consista in a lasa operatorii sa aleaga ce continut, servicii si aplicatii pot fi accesate sau utilizate prin retelele lor, a fost complet neutralizat. Singura protectie care a ramas este informarea utilizatorului prin contracte, ceea ce e o pacaleala, pentru ca clientul si legile asupra concurentei nu pot reglementa drepturi fundamentale (si trebuie sa aducem aminte ca au esuat in regularea retelelor de comunicatii mobile, care sunt considerate "carteluri" de catre majoritatea tarilor membre).
  • In raportul comisiei ITRE(raportor C.Trautmann) amendamentul 138/46 a fost slabit ( cu toate ca ramane un semn politic clar si un rapel la ordine legal impotriva pricipiilor de "riposta graduala" si de "sanctiuni in etape" in discutie in proiectul de lege "difuziune si protectia creatiei pe internet"), pentru ca va fi nevoie de crearea unei jurisprudente prin interpretare de catre un tribunal, ceea ce va reprezenta ani de lupta juridica.

Amendamentele despre Drepturile cetateanului sunt un raspuns la toate aceste probleme. Reinstaureaza amendamentele 138/46 si 166 in forma lor initiala si constituie o protectie impotriva practicilor abuzive ale operatorilor, de discriminare pe internet.

Este deci URGENT sa contactam TOTI EUROPARLAMENTARII ca sa ii informam despre aceste probleme si sa ii sfatuim sa urmeze listele de vot ale Quadraturii Netului (La Quadrature du Net) Alaturat lista de vot pentru raportul comisiei IMCO/Harbour () si lista de vot pentru raportul comisiei ITRE/Trautmann () Si nu uitati sa le precizati ca doar cu cateva saptamani inainte de alegerile europeene, cetatenii UE ii privesc, ii tin minte si voturile lor vor fi inregistrate in memoria politica.

Cele mai importante amendamente care trebuie votate sunt:

  • pe raportul Harbour: am.101=111=117 and am.102=12=118 (contra "discriminarii pe net") si am. 62=94=104=119 (initial am.166)
  • pe raportul Trautmann: am.2=5=6=9 (initial am.138)

Nu mai este decat putin timp si miza este cruciala.